Fakültemiz Bosna Hersek'ten Gelen Misafirini Ağırladı.

Son Güncelleme Tarihi : 20.06.2018 13:09:48

Erasmus Programı kapsamında her yıl gerçekleştirilen personel değişimi faaliyeti bünyesinde 21-25.05.2018 tarihleri arasında Sarajevo Üniversitesi, Ziraat ve Gıda Bilimi Fakültesi (Bosna-Hersek)'nden Sayın Dr. Jasmina TAHMAZ fakültemiz Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü'nde bilimsel çalışmalarda ve fikir alış-verişlerinde bulunmak üzere ülkemize geldi.

Fakültemiz Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü'nde gerçekleştirilen laboratuvar çalışmalarını inceleyen Sayın Dr. Jasmina TAHMAZ ile üniversitemiz Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Elemanları ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Dr. Jasmina TAHMAZ daha sonra Fakültemizin Muğla İli Ören İlçesinde bulunun Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) birimine düzenlenen teknik geziye katılarak incelemelerde bulundu.

Dr. Jasmina TAHMAZ üniversitemiz Öğretim Elemanları ile birlikte Muğla İli Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan Dalyan Su ürünleri Kooperatifini ve kooperatifin işletme sahasındaki kuzulukları gezdi. Daha sonra Muğla İli Milas ilçesi’nde bulunan Gümüşdoğa Firmasına ait Su Ürünleri İşleme Tesisi ile Kılıç A.Ş.'ye ait Su Ürünleri Balık Satış Kompleksi’nde inceleme faaliyetleri gerçekleştirdi. İlimiz Milas İlçesine bağlı Avşar Mahallesi’nde bulunan ve karasal ortamda çipura ve levrek yetiştiriciliği faaliyetleri gerçekleştiren toprak havuz işletmelerini de ziyaret etti.

Dr. Jasmina TAHMAZ, 25.05.2018 Cuma günü saat 11:00 de Fakültemizde "Ready to eat food in Bosnia and Herzegovina" isimli bir sunum gerçekleştirerek Fakültemiz Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Elemanları ve lisansüstü öğrencileri ile kendi çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu.

Dekanımız Sayın Prof. Dr. Celal ATEŞ ile Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Taçnur BAYGAR ve Öğretim Elemanları Dr. Jasmina TAHMAZ’a bizleri ve Ülkemizi en iyi şekilde hatırlayabileceği hatıralıklar vererek ülkesine uğurladı.

Fakülte binamız önünde hatıra fotağrafı